(ВИДЕО) Келн: Илјадниции луѓе протестираа против десничарската АфД

Изминатите денови во повеќе германски градови илјадници луѓе протестираа против десниот екстремизам. Во вторникот вечерта во Келн на демонстрации против десничарската АфД излегоа околу 30.000 граѓани.

(dw)

Back to top button
Close