ВИДЕО | „Политиканти“ на „Слободен печат“: ЕУ како тема ќе заврши во изборниот казан и ќе се замеша со ајварска лажица

 

Во меѓувреме, излегоа изборните листи. Има ли изненадувања или изненадувањата ќе се случат по изборите? Генерално, очекувањата се дека сите ќе гласаат или за партијата или за лидерот. А со оглед на имињата на листите, како ли ќе беше ако беа отворени листи како што се предлагаше? Туку има изненадување на листите на ВМРО-ДПМНЕ. Иван Стоиљковиќ. Зошто? Па, не е ли тој оној кој со Стевчо Јакимовски на форум во Русија апелираше за спас од западниот и американскиот хегемонизам? Што носи Стоиљковиќ – гласови или српска пропаганда? – анализираат „Политиканти“.

Се шират гласишта дека уставните измени се готова работа, а ВМРО-ДПМНЕ ќе ги изгласа неколку недели откако ќе дојдат на власт. Можно ли е СДСМ сега да ги блокира? Дали воопшто гласачите ги интересира Европската Унија како тема на изборите и поттик за заокружување на ливчето?

Од меѓународната сцена. Во Москва се случи ужасен терористички чин во кој загинаа премногу луѓе. Кој стои зад тоа? Кои се четирите можни сценарија? Се сеќава ли некој како Путин се утврди на власт во Кремљ пред дваесетина години?

 

Back to top button
Close