ВИДЕО: Теле со две глави се роди во Македонија

Теле со две глави, исклучително ретка состојба, се роди во Лазец, село во Македонија, во петокот. Земјоделецот Васко Петровски вели дека ветеринарот што го прегледал телето му кажал дека нормално функционира. Сепак, некои ветеринари велат дека случаи на полицефалија се ретки, а телето има само мали шанси за преживување.

Извор: Радио Слободна Европа

Back to top button
Close