(ВИДЕО) Ученици и родители протестираат пред скопското средно медицинско училиште и бараат уште една паралелка

Неколку стотини ученици и родители утрово протестираа пред средното медицинско училиште СУГС „Панче Караѓозов“ во Скопје, каде денеска во 10 часот беа закажани квалификациски испити за прием во средно.

Имено, биологија и хемија, според листата истакната на влезот на училиштето,  треба да полагаат 164 ученици кои се пријавиле за настава на албански јазик на смерот медицинска сестра, сите со просек 5.00. Место, според конкурсот, има за 102 ученика во три паралелки.

Nxënësit dhe prindërit protestojnë, nuk duan provim në SHMQSH "Pançe Karagjozov"

Nxënësit dhe prindërit protestojnë, nuk duan provim në SHMQSH "Pançe Karagjozov"

TV21 发布于 2020年6月22日周一

Како што велат за Радио МОФ, наместо испит, со протестот бараат отворање на уште една , дополнителна паралелка за отсекот медицински сестри, каде ќе можат да бидат примени сите ученици. Дел од родителите влегоа во училиштето за да разговараат со одговорните.

повеќе

Back to top button
Close