ВИДЕО:Во Германија падна астероид,го осветли небото над Берлин

Околу 90 минути пред ударот, НАСА објави дека помал астероид ќе удри во земјата.

Ударот се случил западно од Берлин, Германија, а како што се наведува, астероидот бил со дијаметар од околу еден метар и не претставувал опасност за луѓето.

Во текот на ноќта граѓаните на социјалните мрежи објавија видеа на кои се гледа моментот на ударот.

Back to top button
Close