За време на примирјето во Алепо се повеќе повредени од снајпер

– Кога почна примирјето мислевме дека ќе можеме да здивнеме и дека ќе ма помалку повредени или дека воопшто ќе нема. Но, не е така. Сега се повеќе луѓе се примаат во болница, за време на примирјето примивме речиси 80 повредени лица во тешка состојба, од кои 25 починаа, изјави лекарот Абдурхамид ил Ага.

Тој додаде дека погоплемиот број повредени луѓе се од снајпер.

Русија и Турција договорија примирје во Алепо, а борбите наводно престанаа на 6 март.

Back to top button
Close