Заев за Фокус: Бојан Јовановски лаже зошто одбив да му помогнам и го пријавив

Бојан Јовановски, по објавата на пресудата за “Рекет”, на судот му порача пари кои биле рекетирани да ги бара кај Зоран и Вице Заев.

По ова обвинување, “Фокус”, побара коментар од лидерот на СДСМ, Зоран Заев.

-Денешната пресуда за овој случај е потврда дека правдата функционира независно за кого станува збор.
Заврши времето кога политичари се јавуваа во правосудството за да заштитат прекршители на законот. И покрај тоа што сите докази за случајот познат во јавноста како Рекет и се добро познати на јавноста, сепак Бојан Јовановски вака јавно да лаже е од единствена причина, според мене, што токму јас го пријавив овој случај и секако ги одбив сите барања од него преку посредници за да му помогнам во судскиот процес, изјави Заев за “Фокус”.

Back to top button
Close