Заложничка криза во Флорида: Маж се забарикадирал во куќата и 12 часа држи деца како заложници


Едно лице се забарикадирало и држи повеќе деца како заложници на Флорида.

Канцеларијата на шерифот на округот Хајленд соопшти дека ситуацијата е во тек од понеделникот вечерта.

Властите допрва треба да дадат дополнителни информации за точната локација, но рекоа дека е во Венус, заедница во југоисточниот округ Хајлендс.

Поради времето што поминало, SWAT на округот Полк бил повикан да ја ослободи единицата на округот Хајлендс.

Ситуацијата е под контрола и не претставува опасност за останатиот дел од заедницата.

Back to top button
Close