12 луѓе се заразиле на мекици во Охрид, над 40 се во самоизолација

Дванаесет луѓе во Охрид се заразиле со коронавирус на семејна прослава на која се славело раѓање на бебе, а преку 40 се ставени во самоизолација, потврдиле за НОВА од Центарот за јавно здравје во Охрид.

Меѓу заболените, како што пренесе НОВА, е и таткото на бебето за кој се претпоставува дека е изворот на овој нов кластер.

Back to top button
Close