Арсовска: Им дадов избор на директорите да си дадат оставка или да бидат разрешени

После оставките на директорите на ЈП Градски паркинг и депонијата Дрисла, се огласи и градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска која вели дека им дала избор или да си дадат оставка или да бидат разрешени.

„Поради несоодветно работење, неиспорачување резултати и непочитување на насоките на градот Скопје, директорите добија понуда да си дадат оставка или да бидат разрешени.

Градот Скопје е град на сите скопјани, затоа сите носители на овие одговорни раководни функции во градот се должни да даваат отчет пред граѓаните, а не пред партиските лидери.

Скопје мора да биде модерен град, град за сите скопјани“, напиша градоначалничката на Град Скопје, Арсовска на социјалната мрежа Фејсбук.

 

Back to top button
Close