Бекингемската палата потврди: На 96 години почина британската кралица Елизабета Втора


Почина британската кралица Елизабета втора, објави Би-Би-Си.

Веста прв ја пренесе британскиот јавен сервис, пренесувајќи изјава на Бакингемската палата.

Како што беше објавено, британските власти имаат план, во случај на смрт на кралицата.

Бекингемската палата потврди: На 96 години почина британската кралица Елизабета Втора


Во случај да на смрт на кралицата Елизабета, британските власти имаат план за сè што ќе следи во наредните денови – од тоа како ќе се соопштува веста до самиот погреб.
Постапката која дава насоки за тоа што да се прави во случај на смрт на кралицата е наречена „Операција Лондон Бриџ“ (Лондонски мост).

 

Back to top button
Close