Бугарскиот историчар Илчев смета дека наместо Михајлов и Фердинанд, клубовите треба да се викаат „Мост“ или „Пријателство“

Членот на Заедничката мултидисциплинарна експертска комисија за историски и образовни прашања, бугарскиот историчар Иван Илчев вели дека воопшто не е добра идејата, клубовите кои се отвараат во Македонија да бидат крстени со имиња кои се политички оптоварени, освен ако намерата е со тоа да да предизвика негативна реакција.

Back to top button
Close