Црвен крст: Бројот на исчезнати лица во поплавите во Либија достигна 10.000

Тамер Рамадан, шеф на делегацијата на ИФРЦ во Либија, онлајн учествуваше на неделната прес-конференција на Канцеларијата на ОН во Женева и даде проценка за катастрофата предизвикана од поплавите во Либија, пренесува Анадолија.

Посочувајќи дека многу луѓе се погодени од поплавата во источна Либија, Рамадан потенцираше дека оваа земја итно е потребна помош.

Тој соопшти дека бројот на исчезнати лица во Либија се искачил на 10.000 и дека до овие информации дошле преку независни извори.

Што се однесува на бројот на загинати, Рамадан рече дека станува збор за илјадници, но не даде попрецизна проценка.

Back to top button
Close