Доделување на државната награда „Гоце Делчев“ (во живо)

Во Собранието на Северна Македонија во тек е доделувањето на државната награда „Гоце Делчев“ за особено значајни остварувања во областа на науката.

Добитници на државната награда „Гоце Делчев“ годинава се проф. д-р Роберт Хадсон и проф. д-р Иван Додовски за делото „Долга транзиција на Македонија:од независноста до Преспанскиот договор и потоа“ и д-р Ана Мартиноска и м-р Жарко Иванов за делото „Тажачки песни од скопскиот земјотрес во 1963г.“ (од архивските материјали на Васил Хаџиманов).

Back to top button
Close