Филипче: 70 отсто од новозаболените се од познати кластери. Нема неконтролирано ширење.

Министерот Венко Филипче на денешниот прес ги потврди информациите за 89 новозаболени лица и нагласи дека 70 проценти од новозаболените се од познати кластери од Чаир и Сарај.

-Во Сарај ситуацијата се смирува – рече Филипче и нагласи дека нема неконтролирано ширење.

Back to top button
Close