Филипче- Јавно ке ги објавуваме имињата на оние кои не ги примаат решенијата за изолација

Министерот Филипче образложувајки дека здравстените инспектори имаат сериозно проблеми со лица кои не даваат точни податоци или телефони каде да им биде врачено решението за одење во изолација како лица кои биле во контакт со заразено лице од корона вирусот и можно е истите да се заразиле но сеуште не развиле  симптоми.

„Нивните имиња ќе мораме јавно да ги соопштуваме, најверојатно на веб  страната на министерството за здравство. Мораме тоа да го направиме бидејки тие лица не се однесуваат совесно, се кријат и не ги примаат решенијата“,рече министерот Филипче.

Back to top button
Close