(ФОТО) Заев: Добредојде во Струмица за другарот Алексис Ципрас

Добредојде во Струмица за другарот Алексис Ципрас кој денеска ми е на гости во приватна посета.
Се потсетуваме на нашите заеднички напори и придонеси кон мирот и стабилноста на Балканот и разговараме за предизвиците пред кои регионот е денес исправен.

Особена чест ми е што пријателството меѓу Северна Македонија и Грција 🇲🇰 🇬🇷 и моето другарство со Алексис преминуваат во трајни и скапоцени вредности – напиша на фејсбук поранешниот премиер Зоран Заев и објави фотографија со Алексис Ципрас.

Back to top button
Close