Го чувала синот во транспортер за кучиња- случај кој ја потресе Австрија


Во Австрија во тек е судењето на две жени, кои се обвинети дека мачеле 12-годишно момче речиси до смрт.Грозоморен случај беше откриен минатата година во Австрија, а неговата мајка (33) и нејзината наводна партнерка (40) се обвинети за тортура на малолетник.

Малото момче го затворале во носач за кучиња со димензии 52х40 сантиметри секој ден и постојано го мачеле. Момчето од сигурна смрт го спасил социјален работник.

Во моментот кога е пронајдено момчето, неговата телесна температура била 26,8 степени, а детето било премногу слабо бидејќи мајка му го изгладнувала.

Постарата обвинета ја негира вината, иако во нејзиниот телефон биле пронајдени пораки што ги разменила со мајката на момчето. Имено, тие си праќале фотографии од измачени деца со морничави пораки и гифови. На многу фотографии изгладнето момче е свиткано на подот.

Момчето, кое сега има 13 години, во последните неколку недели на суд детално ги прикажува ужасните мачења што ги претрпел во долг временски период.

Со него психолозите внимателно ги разгледаа сите детали за ужасите што се случија во куќата на неговата мајка.

Момчето било претепано, полеано со вода, додека крпа му била ставена на лицето, врзана и затворена во носач за кучиња во многу ладна просторија. Мајка му не му давала ништо да јаде неколку дена.

Тој беше спасен во ноември 2022 година во последен момент. Лекарите рекоа дека веројатно нема да преживее уште еден ден на тортура.

Неговата мајка и нејзината девојка се обвинети за обид за убиство и се соочуваат со децении затвор.

За време на неговото сведочење пред судот, детето не можело или не сакало да се присети на бројни детали од неговото мачење, но постојано потврдувало дека го преживеал пеколот и дека двете жени учествувале во неговото мачење.

Back to top button
Close