Група граѓани вечерва се обидоа да дојдат во црквата Свети Спас

 

Неколку десетици лица вечерва, како што рекоа, самоораганизирани од плоштадот Македонија дојдоа до скопското Кале во намера да го посетат гробот на Гоце Делчев.

Таму беа дочекани од кордон полиција и барикади и не им беше дозволено да се доболижат до црквата Свети Спас.

Во изјави за новинарите кажаа дека се револтирани што не им било дозволено вечерва да му оддадат почит на Делчев..

 

 

Back to top button
Close