Хутите нападнаа британски танкер за нафта „Марлин Луанда“ во Аденскиот Залив


Британската поморска безбедносна компанија „Амбри“ денеска соопшти дека брод што пловел југоисточно од Аденскиот Залив кај Јемен се запалил откако бродот бил погоден од „проектил“.

Екипажот на бродот е безбеден, додава Амбри.

Јеменските бунтовници Хути денеска соопштија дека нивната морнарица го нападнала британскиот танкер за нафта Марлин Луанда во Аденскиот Залив, предизвикувајќи пожар на бродот

Back to top button
Close