Кина ќе испрати делегација во Украина за „политичко решение“

Кина ќе испрати делегација во Украина со цел да се најде „политичко решение“ за конфликтот, соопшти денеска официјален Пекинг.

„Кинеската страна ќе испрати во Украина специјален претставник на кинеската влада за евроазиски прашања за да спроведе длабинска комуникација со сите страни за политичко решавање на украинската криза“, соопшти кинеското Министерство за надворешни работи.

Back to top button
Close