Кина вакцината против Ковид-19 ќе ја направи „глобално јавно добро“

Вакцината против коронавирусот Кина ќе ја направи  „глобално јавно добро“,  изјави кинескиот министер за наука и технологија.

На прес-конференција во Пекинг тој кажа дека Кина ќе ја зајакне меѓународната соработка доколку може да развие вакцина против коронавирусот.

-Кина ќе ја направи вакцината глобално јавно добро кога таа ќе биде подготвена, рече тој.

Back to top button
Close