Ковачевски немал средба со американските истражители

Владата не ги повикала истражителите на САД во земјата, потврди денеска премиерот Димитар Ковачевски, наведувајќи дека тој немал средба со нив и дека се работи за активности на Американската амбасада во земјава

.Прво, Владата немала никогаш донесено одлука ниту пак имало потреба за тоа да повикува истражители. Значи не постои таква одлука, рече Ковачевски одговарајќи на новинарско прашање дали Владата ги повикала истражителите на САД, како што кажа министерот за надворешни работи Бујар Османи.

Back to top button
Close