Меѓународниот воз „Connecting Europe Express“ стигна на Балканот

Меѓународниот воз „Connecting Europe Express“ синоќа пристигна во Белград. Станува збор за воз што го лансираше Европската унија по повод Европската железничка година 2021 година, кој ќе помине низ 26 земји на стариот континент за нешто повеќе од еден месец.

Back to top button
Close