Мечка во Словенија нападнала маж кој го шетал своето куче

Во словенечката општина Шкофљица мечка утрото нападнала шетач со куче, а по инцидентот, се повлекла во шумата.

Жртвата не добила сериозни повреди, а од Општината за словенечката телевизија „Н1“ рекле дека веќе стапиле во контакт со надлежните и чекаат повратна информација.

Полициската управа во Љубљана појасни дека мечката нападнала средовечен маж, кој се шетал во шума со уште едно лице и куче.

Ногата на мажот ја повредила мечката, но според засега достапните информации, неговиот живот не е во опасност, а мечката, по инцидентот, се повлекла во шумата.

Од Општината не знаат дали се работи за истата мечка во која удри возило минатата недела во овој регион. Повредената мечка побегнала во шумата.

Ова е веќе трета средба на човек и мечка за краток период на тротоарите и патиштата, па градоначалникот на општината поведе постапка за проверка на безбедноста.

Back to top button
Close