Мнучин: Американската економија веќе заздравува од пандемијата

– Министер за финансии на САД, Стивен Мнучин денеска изјави дека американската економија веќе почнала да покажува знаци на заздравување од пандемијата со Ковид-19.

Тој додаде дека американската економија „значително ќе се подобри“ во третиот и четвртиот квартл од годината.

Мнучин во писменото сведочење пред Одборот за мали компании на Сенатот истакна дека новите работни места и другите економски податоци покажуваат дека  САД се во добра позиција за силно отворање на земјата во фази.

Back to top button
Close