Обвинети во притворен центар во Русија зеде двајца полицајци како заложници

Обвинети во истражниот центар во руската област Ростов зеле двајца полицајци како заложници, соопштија денеска руските власти, цитирани од британските медиуми.

-Група затвореници од истражниот затвор во Ростовската област, кои го зедоа затворскиот персонал како заложници, бараат да им се обезбеди автомобил и слободно да си заминат, изјавија руските служби за итни случаи.

Според овие информации, група од шестмина затвореници кои зеле двајца вработени како заложници во затворот, бараат да им се обезбеди автомобил и бесплатен излез од истражниот затвор.

Тие тврдат дека се членови на терористичката организација Исламска држава, која е забранета во Руската Федерација. Затворениците се вооружени со ножеви и остри предмети.

Руските медиуми, повикувајќи се на упатен извор, наведуваат дека оперативен офицер и надзорник во истражниот затвор во Ростовскаја биле земени како заложници, а затворениците кои ги заробиле се товарат за тероризам.

Агенцијата наведува дека преговорите за ослободување на заложниците се во тек и дека на лице место се шефот на регионалниот штаб на Федералната поправна служба и претставници на органите на прогонот и обвинителството.

Back to top button
Close