Од 1 февруари единствена валута во Косово ќе биде еврото, најави косовската Централна банка

Централната банка на Косово (ЦБК) донесе уредба според која од 1 февруари единствена валута за готовински платежни трансакции ќе биде еврото, јави регионалниот сервис на Радио Слободна Европа (РСЕ).

Back to top button
Close