Османи на веб конференција со Стопанска комора на Истанбул

– Министерот за надворешни работи Бујар Османи денеска ќе учествува на веб конференција со Стопанската комора на Истанбул, на тема: „Трговски и инвестициски можности со Република Северна Македонија“

Целта на конференцијата, како што информираат од МНР, е зближување на стопанските субјекти од двете земји и промоција на можностите и условите за инвестирање во Република Северна Македонија пред турските компании.

Back to top button
Close