Почина првиот градоначалник на општина Бутел Петре Латиновски


вечерва не напушти првиот градоначалник на Општина Бутел, Петре Латиновски.
Петре Латиновски е првиот градоначалник на Општина Бутел кој дванаесет години во три последователни мандати ја добиваше довербата од граѓаните. Беше домаќин и работлив човек кој низ дванаесет години како градоначалник остави многу капитални проекти за Општината.
Или како што милуваше да рече “Јас работев под земја, на атмосферска и фекална канализација”
За време на третиот мандат на Латиновски бев советник во Општина Бутел, понекогаш имавме различни ставови но сепак научив корисни примери за работењето и ефикасното функционирање на општината.

Оваа тажна вест вечерва ја соопшти актуелниот градоначалник на општината Дарко Костовски.

 

Back to top button
Close