ВИДЕО: Погребан Ѓорѓе Балашевиќ, тамбураши ја свиреа „Оливера“

Нешто пред 13 часот на Новите гробишта во Нови Сад, беше погребан Ѓорѓе Балашевиќ, а на погребот присуствувало неговото најблиско семејство.

Телото од капелата го придружувале тамбураши со песната „Aco braco“, а на гробот ја свиреле „Olivera “.

На погребот присуствувале ќерките и сопругата Оливера и градоначалникот на Нови Сад, Милош Вучевиќ.

Back to top button
Close