Постигнат договор за обнова на транзитот на украинско жито преку Полск

Полска постигна договор за обнова на транзитот на украинско жито низ нејзина територија, изјави полскиот министер за земјоделство Роберт Телус, цитиран од британските медиуми.

Транзитот ќе биде строго следен, со запечатени камиони со жито и следење со ГПС.

-Меѓутоа, останува на сила забраната за увоз на украинска храна во Полска, додаде министерот за развој и технологија Валдемар Буда

Back to top button
Close