Размена на заробеници меѓу Украина и Русија: 30 Украинци се вратиле во својата земја

– Украина соопшти дека 30 воени заробеници се вратени во земјата како дел од последната размена на затвореници со Русија.

– Денеска се случи уште една размена на затвореници, четврта по ред, во согласност со наредбата на претседателот Володомир Зеленски, изјави украинската вицепремиерка Ирина Верешчук.

– Беа разменети петмина офицери и 17 војници. Ослободени се осум цивили, меѓу кои една жена. Вкупно 30 наши граѓани денеска се враќаат дома, соопшти Верешчук во изјавата објавена на социјалните мрежи

Back to top button
Close