Се навали една од двете кули во Болоња од 12 век

Локалните власти ја обезбедија областа околу една од двете кули од 12 век, кои станаа симбол на северниот италијански град Болоња, стравувајќи дека нејзиното навалување може да доведе до уривање.

Градските власти вчера најавија работи вредни 4,3 милиони евра за поддршка на кулата Гарисенда, една од таканаречените Две кули што гледаат кон централна Болоња, и се инспирација за сликарите и поетите низ вековите.

Работите ќе се изведуваат во текот на јануари и февруари следната година.

Можеби ќе ве интересира
Close
Back to top button
Close