Шести ден протести во Вашингтон против расизмот и полициското насилство (видео)

– Во Вашингтон денеска, шести ден по ред, се одржуваат протести против полициското самоволие и расизам на униформираните лица во САД.

Дел од протестот насловен „Животите на црнците се важни – Не можам да дишам“, го проследи и дописникот на МИА од Вашингтон.

Протести против полициското самоволие и расизам на униформираните лица во САД. Настанот во Вашингтон ДЦ. “Блек лајвс метер!”

Posted by MИА.mk on Среда, 03 јуни 2020

о)

Претходно Пентагон соопшти дека околу 1.600 американски војници се распоредени во околината на Вашингтон и се наоѓаат во состојба на „зголемена готовност“, но според последните информации на Волстрит џурнал ним им е наложено да се вратат во своите домови.

Back to top button
Close