Со 63.4% убедлива победа на партијата на Вучиќ на парламентарните избори во Србија

Прелиминарните резултати кажуваат дека СНС освои 63.4% од гласовите. Социјалистичката партија освои 10,3%. Трета е СПАС со 3,9% од гласовите.

Драган Ѓилас, кој го предводеше движењето „Сојуз за Србија“, истакна дека народот денеска му рекол „не“ на режимот на Вучиќ.

Според изборната комисија, излезноста е некаде околу 50%.

Back to top button
Close