Спасовски на Министерската конференција „Брдо процес“ во Словенија

– Министерот Оливер Спасовски и државната секретарка Магдалена Несторовска, на покана на министерот за внатрешни работи на Република Словенија Алеш Хојс, денеска и утре ќе учествуваат на Министерската конференција „Брдо процес“ во Порторож, Словенија.

Во рамки на 10.Неформален состанок на министри за внатрешни работи на Брдо процесот, министерот Спасовски денеска ќе има билатерална средба со министерот за внатрешни работи на Хрватска, а потоа и со министерите на Словенија и Косово, информираат од МВР.

Back to top button
Close