Струјата поскапува за 7,4 проценти

Претседателот на РКЕ, Марко Бислимоски, неодамна рече дека сите енергетски компании во земјава побарале зголемување на цената на електричната енергија поради зголемените трошоци и намалената потрошувачка, како и проблемите со ликвидноста што ги предизвика пандемијата со Ковид-19.

Како што пренесува Алсат, цената на парното греење се очекува да поевтини.

Back to top button
Close