СЗО: Тврдењето дека Македонија има најголема смртност во регионот како последица на КОВИД 19 не е точнo

Тврдењето дека Македонија има најголема смртност во регионот како последица на КОВИД 19 не е точнo, бидејќи Македонија е меѓу земјите кои е најтранспарентна во споделување на бројките и статистиките, вели Џихан Тавила, претставникот на Светската здравствена организација во Македонија.

Според Тавила, Македонија е една од ретките земји која прави и посмртен тест, па според тоа потребно е да се биде внимателен кога се прават споредбите меѓу земјите.

Извор: телма

Back to top button
Close