Талат Џафери поднесе оставка од функцијата претседател на Собранието

Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Талат Џафери, поднесе оставка на функцијата согласно Член 115 од Деловникот за работа на Собранието.

Џафери го овласти потпретседателот на Собранието, Горан Мисовски, да претседава со пленарната седница закажана на 26 јануари 2024 година.

Back to top button
Close