Украинската војска тврди дека околу 20.000 руски војници се убиени од почетокот на инвазијата


краинските вооружени сили објавија нови податоци за руските загуби во војната, која влезе во осмата недела. Украина тврди дека околу 20.000 руски војници биле убиени од почетокот на војната кон крајот на февруари.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Според последните податоци објавени од Москва, во март, во Украина загинале 498 војници.

Украина додаде дека се уништени 163 руски авиони, заедно со 756 тенкови.

Back to top button
Close