(Видео) Ордановски- Во врвот на ВМРО ДПМНЕ се шокирани од однесувањето на Мицковски и Силјановска околу Преспа договорот

Во поткастот “Политиканти“ со Сашо Ордановски и Борјан Јовановски на тема последниот инцидент со заклетвата на председателката Силјановска Давковска со неспомневување на уставното име (без додавката со одредницата (северна) туку само Македонија за да подоцна објасни дека нејзино право е кое име на државата ќе го употребува а два дена по неа и идниот премиер нејзиниот спонзор Христијан Мицковски лпк го повтори буквално истиот став и дури му врати на Грчкиот премиер Миотакис ако мисли дека го прекршиле меѓинародниот договор Преспа упатувајки да не тужи на меќународен суд и разгоре вербална војна со нашиот јужен сосед.

Ордановски во разговорот на овој поткаст излезе со тврдење дека негови пријатели оод врвот на ВМРО ДПМНЕ му се довериле дека во партијата сите се шокирани од однесувањет на председателката Силјановска Давкова која функцијата ја доби на предлог на нивната партија и особено од лидерот Мицковски кој во паријата в разговорите со другите соработници воопшто не разговара на таа тема.

Тој разгвара за ова самосо Силјановска Давковска а ние сме во шок што уште не седнати во владата влееговме во вербална војна и со Грција и со Бугрија,ги цитираше Ордановски пријателите од врвот на паријата чии и,иња не ги спомна.

. В видеото во поткастот на тема инцидент соо договорот од Преспа погледајтео на видеото.

.

 

 

Back to top button
Close