Владата не побара нова – вонредната состојба завршува на полноќ, изборите на 5 јули?

Владата на вечерашната седница донесе повеќе одлуки, но не побара продолжување на вонредната состојба, која завршува на полноќ.

Согласно владината уредба со законска сила, изборите треба да бидат на 22 деба по завршувањето на вонредната состојба односно во случајов на 5 јули.

ВМРО-ДПМНЕ е против избори на 5 јули. Не е познато дали партијата ќе повика на бојкот или ќе има договот во последен момент.

Сите одлуки можете да ги прочитате тука.

Back to top button
Close