Вучиќ му се обрати на српскиот народ пред средбата со Курти

Пролеаната крв не смее да се заборави, рече српскиот претседател Александар Вучиќ во обраќањето до срспскиот народ пред средбатаво Брисел со косовскиот премиер Албин Курти.

– Веќе неколку дена Куртиу води валкана кампања против Србија. И тој и сите негови помошници. Слушаме закани за Србија и потсетувње на некои дамнешни времиња, а забораваат дека Србите се бореа за слобода и против терористите и агресијата на НАТО. За мене е важно дека пролеаната крв не смее да се заборави, тоа јас ќе го имам на ум велерва – реле Вучиќ пред средбата со Курти.

Back to top button
Close