Заев најави оставка од позицијата премиер и претседател на СДСМ

Лидерот на СДСМ, Зоран Заев.  најави дека ќе поднесе оставка на функцијата премиер.

Им ја честитам победата на политичките опоненти и соопштувам дека ја преземам одговорноста врз себе и поднесувам оставка од функцијата премиер и председател на СДСМ

Заев додаде дека е убеден дека не треба ново парламентарно мнозинство а тој ке остане се додека не се формира нова прогресивна влада

 

Back to top button
Close