Заев: Зекири се заразил на ифтарска вечера кај неговиот брат

Заев: Зекири се заразил на ифтарска вечера кај неговиот брат

-Потпредседателот на СДСМ, Мухамед Зекири, се заразил со вирусот на ифтарска вечера кај неговиот брат ,семејството на снаата го имале вирусот – одговори лидерот на СДСМ на прашање на новинарите како СДСМ, која вели дека ги почитувала мерките за превенција од зараза, има покрај Зекири има уште еден заразен, директорката на УЈП, а двајца министри се во самоизолација.
-СДСМ е голема партија има преку 120 илјади членови и активисти, мерките ги почитуваме но мора да признаеме дека вирусот е уште тука и дека ни е потребна уште поголема будност и секако институции кои ке се грижат истите целосно да се почитуваат – рече Заев. Ни треба парламент и институции кои ке со борат со вирусот и ќе преземаат мерки за економијата и затоа 22 дена по вонредната состојба односно на 5 јули избори мора да има.

Back to top button
Close