Бројот на заразени со коронавирусот во Русија надмина 400.000

Бројот на заразени со коронавирусот во Русија денеска надмина 400.000, откако во последните 24 часа беа потврдени 9.268 нови случаи.

Вкупниот број потврдени случаи во земјата сега изнесува 405.843.

Денеска е забележана и најниската дневна бројка на смртни случаи од 25 мај, 138, а вкупниот број на починати сега изнесува 4.693.

Русија е на трето место во светот по бројот на потврдени случаи на коронавирус, по САД и Бразил.

Back to top button
Close