Девизните резерви на крајот на мај 4,29 милијарди евра

Девизните резерви на крајот на мај годинава изнесувале 4.293,6 милиони евра, соопшти Народна банка.

Најголем дел од девизните резерви се пласирани во хартии од вредност (60,1%), по што следуваат валутите и депозитите (28,7%) и монетарното злато (11,2%

Back to top button
Close