СП: Ќе нема реконструкција, туку нова влада со нов премиер!

По окрупнувањето и зацврстувањето на парламентарното мнозинство, кое се очекува да се случи наскоро, премиерот Зоран Заев ќе ги активира оставките што ги најави – и на функцијата премиер и на лидерската во СДСМ. Потоа ќе следува избор на нов лидер на СДСМ, а тој ќе биде и мандатар за состав на новата влада, вели нашиот извор.

Ќе нема реконструкција на Владата, туку нова влада што ќе ја состави нов премиер, кој ќе биде и лидер на СДСМ, изјавуваат за „Слободен печат“ добро упатени извори од кабинетот на актуелниот премиер и лидер на СДСМ, Зоран Заев. По окрупнувањето и зацврстувањето на парламентарното мнозинство, кое се очекува да се случи наскоро, премиерот Зоран Заев ќе ги активира оставките што ги најави – и на функцијата премиер и на лидерската во СДСМ. Според ова засега неофицијално сценарио за развојот на настаните, по официјализирањето на оставките ќе следува избор на нов лидер на СДСМ, а тој ќе биде и мандатар за состав на новата влада, вели нашиот извор.

Ако Алтернатива дефинитивно одлучи да биде дел од власта, тогаш мнозинството ќе брои најмалку 64 пратеници, вклучувајќи го и Кастриот Реџепи од Беса.

Линк до целиот текст

Back to top button
Close