Кичеец нема предвреме да излезе од затвор за „Рекет“

Зоран Милевски Кичеец нема предвреме да излезе од затвор, односно Кривичниот суд му го одби барањето за условен отпуст, кој го бараше по одлежани две третини од казната.

-Постапувајќи по предлог на Директорот на КПД Струга – Отворено одделение, за условен отпуст на З.М. правосилно осуден во предметот на овој суд со КОК бр. 131/19 во јавноста познат како „Рекет“, Кривичниот совет на одделението за организиран криминал и корупција, по одржана седница на совет на 12.11.2021, донесе решение со кое предлогот се одбива.

– Advertisements –
Решението во текот на денешниот ден е експедирано до странките во постапката кои имаат право на жалба во рок од 8 дена, преку овој суд до Апелациониот суд Скопје, информираа од Судот.

Кичеец за случајот „Рекет“ беше осуден на 3 години затвор, а неодамна доби и 6 месечна затворска казна за сообраќајката кај Стража, во кое едно лице загина, а седум беа повредени.

Back to top button
Close